Biscuiti Truffle

de meosiris in Dulciuri, 23 Dec 2010 | 5311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 200 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit de sare
  • zahar pudra pentru exteriorul biscuitilor.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Truffle:

Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul. Lasam sa se mai raceasca un pic.

Intre timp mixam foarte bine ouale cu zaharul.

Adaugam ciocolata topita si foarte putin calduta peste oua si omogenizam.

Adaugam peste aceasta compozitie putina sare, esenta de vanilie, faina si praful de copt.

Omogenizam si observam ca ne-a rezultat o crema groasa. O acoperim cu folie si o lasam in frigider 2 ore. Dupa ce o scoatem de la rece, observam ca s-a intarit, asa ca ne apucam de format bilute de marimea unei nuci.

Dam bilutele prin zahar pudra, apoi le asezam in tava, pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit, 10 minute, la 170C. Nu ii lasam mai mult de 10 minute pentru ca interiorul biscuitilor sa nu se usuce. Scoatem tava din cuptor si ii lasam cateva minute la racit, apoi ii scoatem cu grija pe un platou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Truffle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

meosiris 1

03.01.2011, 08:23

Biscuiteii astia mi s-au parut ca se aseamana la gust cu turta dulce . Au fost nemaipomenit de buni!
BarbatLaCratita, cred ca si tie ti-au iesit deliciosi!

Kadia80 1

22.12.2011, 09:55

ce-mi place cum arata!

meosiris 1

12.01.2012, 10:15

Multumesc!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Iulia"